КАТАЛОГ ТОВАРІВ
Дім
Хімія для дому
Продукти харчування
Одяг та взуття
Краса та здоров'я
Техніка та електроніка
Посуд
Дитяча зона
Зелена зона
Ремонт та інструменти
Аксесуари
Товари для дорослих
Натхнення

Пошук по сайту

Догляд за меблями в домашніх умовах - Main

Догляд за меблями в домашніх умовах

Ви не знаєте як правильно чистити меблі вдома, щоб вони виглядали абсолютно новими? Тоді поради фахівців DomKi допоможуть вам в цьому питанні.

Чистка м'яких меблів:

1. Пропилососьте м'які меблі. Регулярно пилососити меблі – це найпростіший спосіб підтримувати її в чистоті. Постарайтеся очистити всі щілини між подушками, наприклад в місцях, де підлокітники дивана зустрічаються зі спинкою. Зніміть подушки і пропилесосьте їх з усіх боків.

Щільність волокон меблів з мікрофібри робить її стійкою до плям і дозволяє легко видалити більшу частину бруду і сміття. Почистіть м'яку фурнітуру щіткою перед тим, як пилососити.

2. Читайте інструкцію. Якщо вашим меблям потрібен засіб для чищення на основі розчинника, вам слід використовувати саме його. Якщо вашим меблям потрібно очищувач на водній основі, ви можете легко зробити його вдома. Якщо в інструкції нічого не вказано, ви можете звернутися до виробника за детальною інструкцією або до професіонала з чистки м'яких меблів.

Фахівці DomKi для вашої зручності підготували розшифровку позначень чистки на етикетках:

W - використовуйте миючий засіб на водній основі.

S - очищення безводним засобом, наприклад, розчинником для хімічної чистки.

WS - підходить очищувач на водній основі або безводний очищувач.

X - тільки професійна чистка, але не бійтеся пилососити самостійно.

Приготуйте вдома очищувач для меблів на водній основі з рідиною для миття посуду. Наповніть ємність водою, потім додайте пару крапель засобу для миття посуду – рідкого, а не порошку. Додайте в цю суміш трохи оцту і трішки харчової соди, щоб позбутися запаху. Добре збовтайте. Протестуйте миючий засіб на непомітному місці меблів. Занурте губку в миючий засіб і втирайте його в задню або нижню сторону оббивки - там, де її навряд чи можна буде побачити. Потім витріть оброблену пляму тканиною і дайте їй повністю висохнути на повітрі. Для виведення сильних плям залиште миючий засіб на кілька хвилин. У разі зміни кольору не використовуйте цей миючий засіб. Замість цього подумайте про професійну чистку.

Чистка шкіряних меблів:

1. Пропилососьте меблі. Під час прибирання пилососом використовуйте насадку з м'якою щіткою, щоб знизити ризик пошкодження меблів. Переміщуйте подушки, щоб прибрати кожен куточок та щілину в меблях.

2. Для видалення бруду і дрібних плям використовуйте засіб для миття посуду та воду. Змішайте 1-2 столові ложки (15-30 мл) засобу для миття в невеликому відрі з теплою водою. Занурте чисту ганчірку з мікрофібри в мильну воду і відіжміть її, щоб вона була вологою, потім протріть брудні ділянки. Після чистки витріть меблі насухо чистою тканиною.

3. Завжди починайте з самого м'якого миючого засобу, а потім пробуйте сильніший очищувач, якщо бруд або пляма залишилися.

4. Дієвою є оцтова суміш для виведення їдких плям на шкіряних меблях. У відрі змішайте в рівних частинах оцет і воду. Вологою ганчіркою протріть меблі, потім насухо їх витріть. Можна використовувати медичний спирт, нанесений ватним тампоном, для виведення чорнильних плям і цвілі. Після чистки обов’язково висушіть місце прибирання феном для волосся.

5. Для зволоження шкіряних меблів просочіть їх оцтом і лляною олією. Суміш повинна складатися з однієї частини оцту і двох частин лляної олії. Втирайте суміш та залиште на 10 хвилин, потім відполіруйте меблі тканиною. Як ще один варіант, нанесіть крем для шкіри на меблі після того, як ви її почистите, щоб зволожити покриття і надати йому блиску.

6. Бережіть шкіряні меблі від сонячних променів, щоб вона не тріскалася і не висихала. Постійний вплив прямих сонячних променів може призвести до розтріскування і старіння шкіри, навіть при ретельному догляді. Також тримайте такі меблі на відстані не менше півметра від джерел тепла в будинку, щоб уникнути руйнування шкірного покриття.

Чистка дерев'яних меблів:

1. Спершу визначте обробку ваших дерев’яних меблів. Починати прибирання потрібно з м'якого миючого засобу, а потім поступово переходити до більш сильних засобів очищення в залежності від реакції меблів (або її відсутності).

Загальне правило чистки дерев'яних меблів: не використовувати багато води. Вода може викликати деформацію і розтріскування деревини.

2. Видаліть пил і бруд ганчіркою з мікрофібри з дерев'яних меблів. Не використовуйте метелки з пір'я для дерев'яних меблів, так як їх голки можуть подряпати дерево.

3. Бруд і плями можна видалити за допомогою рідкого мила і води. Змішайте 1-2 столові ложки (15-30 мл) рідкого засобу для миття посуду в невеликій відрі з теплою водою. Змочіть серветку в мильній воді і відіжміть її, щоб вона стала вологою, потім протріть дерев'яні меблі.

4. Якщо мило не працює, протріть дерево засобом уайт-спіріт (розчинник для фарб). Мінеральні спирти, наприклад, розчинник для фарби, відмінно видаляють бруд. Вилийте спирт на ганчірку і акуратно протріть меблі. При використанні засобу уайт-спіріт працюйте в добре провітрюваному приміщенні. Витріть залишки миючого засобу вологою тканиною. Хоча це безпечно для дерев'яних меблів, все ж вам слід перевірити засіб на непомітній частині (наприклад, нижню частину або ніжку стільця), щоб переконатися, що ваша меблі добре реагує на очищувач.

5. Для обробки готової деревини зробіть скипидарну суміш. Ці інгредієнти доступні в господарських магазинах. Змішайте три чверті склянки кип'яченої лляної олії і чверть склянки скипидару в банці і добре перемішайте. Нанесіть даний засіб безпосередньо на деревину та втирайте його вздовж волокон. Коли закінчите, відполіруйте м'якою ганчіркою. Ця суміш дуже добре працює як з готовою, так і з необробленою деревиною. Це додасть блиску і збільшить термін експлуатації ваших дерев'яних меблів, а також збереже від висихання і розтріскування необробленої деревини. Ретельно втирайте масло і дайте меблям висохнути на повітрі.

6. Відполіруйте вощені або лаковані поверхні лимонним маслом. Змочіть тканину, додайте трохи олії і протріть виріб, потім відполіруйте поверхню, не залишаючи слідів.

7. Нанесіть меблевий віск для захисту дерев’яних меблів. Після цього протріть їх сухою чистою тканиною.

Фахівці DomKi рекомендують дотримуватися інструкцій і рекомендацій виробників, а також підбирати правильну чистку та засоби для певного матеріалу ваших меблів, щоб зберегти їх в ідеальному стані на довгий час.

Надіслати посилання:
Поділитися статтею:
НАТХНЕННЯ

ВСЕ ДЛЯ ІДЕАЛЬНОГО
БУДИНКУ

load