КАТАЛОГ ТОВАРІВ
Дім
Хімія для дому
Продукти харчування
Одяг та взуття
Краса та здоров'я
Техніка та електроніка
Посуд
Дитяча зона
Зелена зона
Ремонт та інструменти
Аксесуари
Товари для дорослих
Натхнення

Пошук по сайту

Посібник покупця газонокосарки - Main

Посібник покупця газонокосарки

Пишна зелена галявина — це те, про що мріють багато садівників. А для збереження цієї галявини в ідеальному стані вам точно знадобиться гарна газонокосарка. Насправді газон часто займає найбільшу частину саду. Тож наявність високоякісної газонокосарки, яка відповідає вашим розмірам трави та саду, життєво необхідна. Насправді, ми вважаємо, що це один з найважливіших садівничих інструментів, яким ви маєте володіти.

Але покупка газонокосарки може здатися надзвичайно важким завданням. Існує так багато різних типів, брендів і класифікацій. Моделі постійно оновлюються та дорожчають, а додаткові переваги важко визначити самостійно. Отже, інтернет-магазин DomKi склав для вас інструкцію з купівлі правильної газонокосарки саме для вашого саду. Посібник з покупки просто має на меті пояснити різні особливості та показати, який тип газонокосарки найкраще підходить для різних розмірів саду та вимог до потужності.

Типи газонокосарок:

1. Циліндрична ручна газонокосарка

Циліндричні газонокосарки мають ножі, які обертаються вертикально в передній частині косарки. Вони ріжуть по фіксованому лезу внизу. Циліндр повинен мати кілька лопатей —найкраще три або більше. Циліндричні газонокосарки найкраще підходять для рівних газонів, щоб зберегти їх короткими та доглянутими. Вони можуть бути електричними, бензиновими та самоштовхаючими.

Невеликі газонокосарки з циліндрами, які за рахунок натискання, найкраще підходять для невеликих садів, адже вони не використовують електроенергію, не створюють шуму та здійснюють шкідливих викидів.

2. Поворотні газонокосарки

Ротаційні газонокосарки мають одне лезо, яке обертається горизонтально під косаркою, подібно гвинтам літака. Такі газонокосарки є найбільш універсальним типом і впораються з більшістю видів трави. Вони краще, ніж циліндричні косарки, косять довшу та грубішу траву. Ротаційна косарка може живитись від електромережі, акумуляторної батареї або бензинового двигуна.

3. Електричні газонокосарки

Більшість газонокосарок є електричними. Це найкращий вибір для малих і середніх садів. Такі косарки менші за розміром, їх дешевше купувати та легко зберігати.

Перед покупкою обов’язково переконайтеся, що довжина кабелю дозволить вам косити всю площу вашого саду.

4. Акумуляторні газонокосарки

Акумуляторні газонокосарки — це косарки, з якими не виникає клопотів. Вони мають усі переваги електричної косарки, але вам не потрібно турбуватися про кабель.

Однак вони можуть бути дорожчими за електричні моделі через акумулятор. Сучасні літій-іонні акумулятори легші і служать набагато довше, ніж традиційні нікель-кадмієві версії, але коштують дорожче.

5. Бензинові газонокосарки

Газонокосарки, що працюють на бензині, є найкращим вибором для великих садів, де мережевий кабель буде непридатним. Вони дорожчі, але набагато потужніші та швидші при різанні. Ними також легше маневрувати навколо великих предметів. Однак майте на увазі, що бензинові газонокосарки потребують обслуговування, як автомобільні двигуни, і вам потрібно буде постійно перевіряти та доливати масло.

6. Газонокосарки-роботи

Газонокосарки-роботи в наші дні стають все більш звичним явищем. Технологія постійно вдосконалюється, і тепер вони можуть розпізнавати перешкоди та межі газону. І вони набагато доступніші, хоча все-таки недешеві.

Газонокосарки-роботи для вас, якщо ви справді ненавидите косити газон. Існує певне налаштування і все, що вам доведеться зробити — це прокласти провід по периметру та залишити косарку, щоб вона працювала. Деякі моделі після косіння навіть самостійно паркуються на зарядній станції.

Подумайте про свою галявину як про тенісний корт. Повнорозмірний корт — це як середній газон, половина такого майданчика чи менше – це вже маленький газон. Все, що більше корту, — великий газон.

Таким чином надаємо вам математику косарки відповідно до розміру вашого газону:

Невеликий газон (до 100 кв. м): електричні та акумуляторні газонокосарки.

Газон середньої площі (100 - 250 кв. м): електричні, акумуляторні та бензинові газонокосарки.

Великий газон (250+ кв. м): бензинові газонокосарки.

Також при виборі газонокосарки слід звернути увагу на такі фактори:

1. Самохідність

Деякі електричні та бензинові газонокосарки є самохідними. Це означає, що вам не потрібно їх штовхати — просто спрямовуйте їх у правильному напрямку! Це значно полегшує косіння, особливо на великих газонах. Деякі моделі оснащені регулятором швидкості, тому ви можете налаштувати їх на комфортний темп ходьби.

2. Трав'яний ящик

Зазвичай рекомендується збирати скошену траву, а не залишати її на галявині. Переконайтесь, що у обраної косарки є спеціальний ящик ззаду для обрізків трави.

3. Мульчувальні косарки

Ви також можете обрати газонокосарки, які добре подрібнюють скошену траву та викидають її назад на газон як мульчу. Їх іноді називають вторинними косарками. Мульча додає поживні речовини на газон. Ретельне подрібнювання допомагає відходам трави швидко руйнуватися, щоб вони не знищили решту трави. Мульчуючі косарки дорогі, але хороший вибір, якщо у вас немає, де утилізувати скошену траву.

4. Ширина зрізу трави

Ширина різання газонокосарки стосується того, наскільки широкою смугою може косити газонокосарка. Більша ширина різання зменшує час вашої роботи.

Невеликий газон: ширина зрізу 300 мм.

Середній газон: ширина зрізу 350-400 мм.

Великий газон: 400 мм + ширина зрізу.

5. Висота зрізу трави

Висота зрізу стосується висоти трави на вашому газоні. Більшість газонокосарок мають регульовану висоту різання — ви просто переміщаєте леза вгору або вниз. Це допоможе вам диктувати висоту трави і залишати її довше восени або коротшу в посушливий період. Діапазони висоти різання зазвичай становлять від 20 мм до 60 мм.

6. Задній каток

Якщо вам потрібна смугаста обробка газону, яку ви бачите на футбольних майданчиках, вам потрібна газонокосарка із заднім валиком. Чим важче косарка та її валик, тим довше прослужать ваші смуги. Задні ролики також дозволяють косити аж до краю газону.

7. Скошування країв

Якщо у вас багато меж газону, варто шукати модель, яка може зрізати аж до межі. Як правило, це лопаті циліндрів або версії із задніми роликами. Будь-яка косарка із вставними передніми колесами або гребінцем для збирання трави також чудово підходить для косіння країв — немає необхідності повертатися назад за допомогою стримера.

Тепер коли ви знаєте про всі види газонокосарок, ви можете обрати найкращий варіант саме для свого газону. А відповіді на всі додаткові запитання та консультацію, ви зможете отримати у наших спеціалістів.

Надіслати посилання:
Поділитися статтею:
НАТХНЕННЯ

ВСЕ ДЛЯ ІДЕАЛЬНОГО
БУДИНКУ

load