КАТАЛОГ ТОВАРІВ
Дім
Хімія для дому
Продукти харчування
Одяг та взуття
Краса та здоров'я
Техніка та електроніка
Посуд
Дитяча зона
Зелена зона
Ремонт та інструменти
Аксесуари
Товари для дорослих
Натхнення

Пошук по сайту

Сонячні вуличні ліхтарі - переваги та недоліки - Main

Сонячні вуличні ліхтарі - переваги та недоліки

У сучасному світі енергетичної свідомості більшість людей шукає нові способи скоротити свої рахунки за енергію. Чи є кращий спосіб це зробити, ніж використання сонячних ліхтарів? Донедавна про них думали більше як про альтернативу традиційним способам освітлення. Спеціалісти DomKi розкажуть вам переваги та недоліки використання сонячної енергії, і чому вона може бути корисною для вас та ваших близьких.

Ми є поколінням людей, які хочуть економити на всьому. Але ми бачимо, що технологічні досягнення з кожним роком прориваються вперед і стають дедалі дорожчими, до того ж вони негативно впливають на запаси природніх ресурсів. Тому науковці почали шукати альтернативні варіанти забезпечення людей енергією, які будуть доступніші у ціні та зберігатимуть ресурси для наступних поколінь.

Нещодавні технологічні інновації відкрили шлях до відродження вуличного освітлення за допомогою сонячних батарей. Сонячні вуличні ліхтарі — це зовнішні джерела світла, які живляться від PV (фотоелектричних) панелей. Ці панелі встановлюються на освітлювальну конструкцію або з'єднуються в стовпі. Фотоелектричні панелі мають акумуляторну батарею, що забезпечує живлення люмінесцентної або світлодіодної лампи протягом усієї ночі. Більшість сонячних панелей автоматично накопичують світло через джерело природнього сонячного світла. Вони можуть давати освітлення, навіть коли сонячна енергія недоступна протягом декількох днів. Сьогодні багато користувачів переходять на сонячне вуличне освітлення з ряду причин.

Сонячні вуличні ліхтарі не залежать від комунальних мереж, що призводить до зменшення експлуатаційних витрат протягом усього життя. Це означає, що це бездротові ліхтарі і вони не підключені до постачальника електроенергії. Світло залежить від теплової енергії, яку віддає сонце, зберігаючи її протягом дня.

Сонячні вуличні ліхтарі вимагають меншого обслуговування, ніж звичайні ліхтарі. Вони менше перегріваються, оскільки сонячні дроти не мають зовнішніх проводів та ризик аварій зведений до мінімуму. Багато нещасних випадків трапляється з працівниками, які лагодять вуличне світло. Наприклад, задушення або ураження електричним струмом.

Сонячні вуличні ліхтарі екологічно чисті, оскільки їх панелі залежать виключно від сонця, тому не шкодять атмосфері.

Навіть якщо у ваших сусідів вимкнули світло, у вас завжди залишається джерело енергії.

Деякі частини сонячних систем вуличного освітлення можна легко перенести у віддалені райони, роблячи їх більш ефективним та зручним рішенням для місць з проблемним освітленням.

З іншого боку, якщо є переваги, повинні бути і недоліки, але чи це можна справді вважати недоліками, вирішувати вам.

Сонячні вуличні ліхтарі вимагають більших початкових вкладень у порівнянні зі звичайними вуличними ліхтарями. Це насправді головна причина, чому багато людей так і не переходять на сонячне вуличне освітлення. Вони розраховують суму, яку вони повинні витратити на початкове встановлення, але не усвідомлюють довгострокових переваг і більш тривалого життєвого циклу сонячних вуличних ліхтарів.

Оскільки вони не є дротовими, їх легко вкрасти. Ризик крадіжки порівняно вищий, оскільки він має вищу грошову оцінку порівняно зі звичайним вуличним освітленням.

На горизонтальних PV-панелях може накопичуватися сніг або пил, а також волога. Це призводить до зменшення або повного припинення виробництва енергії. Ось чому сонячні вуличні ліхтарі потрібно періодично перевіряти, особливо коли вони розміщені в районах з екстремальними погодними умовами, які можуть пошкодити або скоротити життєвий цикл.

Акумуляторні батареї необхідно замінювати кілька разів протягом терміну служби приладів. Це теж впливає на загальну вартість системи освітлення протягом усього періоду служби. Як і інші компоненти, акумуляторні батареї також вичерпуються, тому ви повинні включити їх заміну як частину витрат на обслуговування.

Тепер, коли викладено як переваги, так і недоліки використання сонячних вуличних ліхтарів, настав час виміряти загальну користь. Чи варто вкладати гроші? Наша відповідь – так. Однак дозвольте сказати вам: переваги значно вагоміші за недоліки. Якщо все більше людей переходить на сонячне вуличне освітлення, то чому б не спробувати?

Надіслати посилання:
Поділитися статтею:
НАТХНЕННЯ

ВСЕ ДЛЯ ІДЕАЛЬНОГО
БУДИНКУ

load