КАТАЛОГ ТОВАРОВ
Детская зона
Дом
Красота и здоровье
Электроника
Посуда
Продукты питания
Вдохновение

Поиск по сайту

Нитрат-тест для здоровой и полезной пищи - Main

Нитрат-тест для здоровой и полезной пищи

Як визначити рівень нітратів у їжі

Зараз цілий рік полиці магазинів переповнені свіжими фруктами й овочами, можна влітку знайти апельсини і мандарини, а взимку – яблука та полуницю. Але наскільки вони безпечні? Напевно всі чули страшне слово «нітрати», адже навіть бабусі на базарі кажуть: «Вирощено без нітратів». Але не всі можуть пояснити, що це таке, чому його слід остерігатись і як визначити, скільки нітратів в тому чи іншому продукті. Інтернет-магазин DomKi відповість на всі запитання.

Чим небезпечні нітрати

Якщо коротко, нітрати – це солі нітратної кислоти і в невеликій кількості вони не шкідливі для організму. Але при надлишку нітратів вони перетворюються у нітрити, які взаємодіють з гемоглобіном і порушують доступ кисню до клітин. Нітрати погіршують кишкову мікрофлору, що призводить до отруєння організму токсинами. Вони погіршують обмін речовин та засвоєння корисних вітамінів і мікроелементів з їжі.

Найбільше нітратів міститься у корінні та шкірці. Причому, термічна обробка дозволяє знизити їхню кількість. Допустима норма вмісту нітратів для дорослої здорової людини – до 5 мг на кілограм маси, тобто людині, що важить 50 кг, можна вживати до 0,25 г нітратів на день. Як же це визначити?

Як виміряти рівень нітратів

Є два способи, як виміряти рівень нітратів самостійно в домашніх умовах. Перший – це експрес-тести. Це спеціальні смужки, які при контакті із соком чи водою змінюють колір, потім його слід порівняти зі спеціальною шкалою, що йде у комплекті. Хоч такий тест не дає точного результату, але визначити рівень небезпеки продукту можна.

Нітрат-тести чи нітратоміри дають точніший результат. Це невеличкий пристрій з голкою, яка встромлюється у продукт. Але такі прилади вимірюють кількість усіх солей, а не лише нітратних, тому мають допустиму похибку у 30%. Щоб показник був точнішим, треба щоб продукт був свіжим, кімнатної температури, а просовувати голку необхідно глибше.

Слідкуйте за своїм харчуванням, щоб отримувати з їжі тільки найкорисніше і почуватись здоровими.

Отправить ссылку:

Поделиться статьей:

ВДОХНОВЕНИЕ

ВСЕ ДЛЯ ИДЕАЛЬНОГО
ДОМА

load