КАТАЛОГ ТОВАРІВ
Дім
Хімія для дому
Продукти харчування
Одяг та взуття
Краса та здоров'я
Техніка та електроніка
Посуд
Дитяча зона
Зелена зона
Ремонт та інструменти
Аксесуари
Товари для дорослих
Натхнення

Пошук по сайту

Десять причин, чому потрібен зволожувач повітря

Зволоження повітря у вашому будинку за допомогою зволожувача або випарника — це не тільки ефективний спосіб зробити ваші житлові умови більш комфортними, але це може зіграти ключову роль у полегшенні симптомів різних захворювань. Нижче спеціалісти DomKi підготували десять найпоширеніших причин, чому вам слід розглянути використання зволожувача повітря у вашому будинку чи офісі.

 

1. Зволожує шкіру та губи

 

Сухе повітря може спричинити різноманітні неприємні симптоми для вашої шкіри. Коли є примусове нагрівання повітря і рівень вологості знижується до 20-30%, або погода особливо суха, ваша шкіра починає втрачати вологу. Це може призвести до того, що ви відчуєте стягнутість, сухість, свербіж, а іноді лущення.

 

Шкіра на руках особливо вразлива до втрати вологи, оскільки в ній менше жирових залоз, ніж в інших частинах вашого тіла. Шкіра губ дуже ніжна та вразлива, тому на ній, як правило, швидше і частіше з’являються тріщини або вона починає лущитися, коли повітря стає більш сухим. Хоча лосьйон та креми для рук і тіла можуть допомогти вам повернути втрачену вологу, використання зволожувача повітря у вашому домі може допомогти природним функціям організму відновити гідратацію шкіри. Це не тільки допомагає прибрати загальні симптоми, пов’язані з сухістю шкіри, але забезпечує широкий спектр інших переваг.

 

2. Захищає горло

 

Під впливом повітря в приміщенні, де занадто мало вологи, ви можете відчути сухість та подразнення в горлі. Якщо ці умови незмінні, і ваше горло подразнене протягом тривалого періоду, ви можете охрипнути і втратити голос.

 

Особливо це відчутно тим, хто нещодавно мав грип чи ГРЗ. Також було доведено, що зволожувачі є ефективним засобом у боротьбі з грипом та дитячими вірусами, які викликають запалення верхніх дихальних шляхів і призводить до сильного неспинного кашлю та хрипоти.

 

Підтримання оптимального рівня вологості у вашому домі може допомогти заспокоїти подразнене горло, що, в свою чергу, допомагає мінімізувати сухість, яка може призвести до запалення дихальних шляхів та голосових зв’язок.

 

3. Заспокоює носові пазухи

 

Низька вологість небезпечна тим, що пересушує пазухи носа. Це може спричинити дискомфорт у носі, синусовий тиск, головний біль і навіть носову кровотечу. Коли у вас закладений ніс, вологість — це ще один природний спосіб допомогти очистити його, вологе повітря допомагає підтримувати хороший стан слизової оболонки, зменшуючи шанси закупорення носових проходів. Оптимальний рівень вологості в повітрі може не тільки допомогти заспокоїти носові пазухи, але також зменшить шанси отримати носову кровотечу і дозволить очистити слизову, щоб ви могли вільно дихати.

 

4. Зупиняє поширення мікробів грипу

 

Використання зволожувача також може допомогти уникнути грипу. Дослідження Національної академії наук виявило сильну кореляцію між умовами сухого повітря та передачею і виживанням вірусу грипу.

 

Дослідники виявили, що коли вологість повітря була занадто низькою, вірус грипу міг довше виживати і легше поширюватися. Використовуючи зволожувач у своєму домі під час сезону грипу, ви з більшою ймовірністю створите навколишнє середовище, менш сприятливе для виживання вірусу грипу, тим самим зменшуючи шанси зараження.

 

Звичайно, є багато інших речей, які ви можете - і повинні робити - щодня, для запобігання зараженню грипом. Слід зазначити, що це включає миття рук якомога частіше, а також дезінфекцію всіх ділянок у вашому домі, до яких часто торкаються інші, наприклад, ручки дверей.

 

5. Полегшує симптоми хвороби

 

Якщо у вас застуда або грип, зволожувач може допомогти полегшити багато неприємних симптомів, які виникають разом із хворобою. Ці симптоми можуть включати ускладнення дихання, закладений ніс і сухість та біль у горлі. За допомогою зволожувача або випарника ви можете пришвидшити загальний час відновлення.

 

6. Зберігає ніс здоровим

 

Зволожувачі повітря допомагають зберегти війки у носі здоровим, зволоженими та ефективним. Ці мікроскопічні клітинні нитки розташовані всередині носової порожнини і служать першими захисниками від багатьох хвороб.

 

Під час дихання війки та слиз всередині носа, утримують вологу та допомагають затримати частину забруднюючих речовин, що є у повітрі. Сюди входять пил, лупа, цвіль та всілякі інші частинки, які ви не хочете, щоб потрапили в легені. Коли повітря, яким ви дихаєте, сухе, носові вії не можуть виконувати свою роботу настільки ефективно, як слід.

 

7. Зменшує хропіння

 

Багато людей не усвідомлюють, що сухе повітря насправді може сприяти та посилювати симптомам хропіння. Це відбувається тому, що недостатня кількість вологи в повітрі змушує горло набрякати та перевантажує носові пазухи. Як тільки це трапляється, рух повітря через ніс стає обмеженим. Це змушує вас дихати ротом, що призводить до хропіння. Оптимальний рівень вологості повітря може полегшити ваше дихання, та зрештою, зменшити ваше хропіння.

 

8. Допомагає зберегти тепло в вашому будинку.

 

Чим вологіше повітря у вашому домі, тим тепліше у ньому. Зволожувач повітря, що працює взимку, допоможе підтримувати температуру на комфортному рівні, не створюючи додаткового навантаження на обігрівач, який сильно пересушує повітря. Насправді рекомендується використовувати обидва ці прилади в парі, коли температура назовні опускається.

 

9. Зволожує кімнатні рослини

 

Люди не єдині, хто отримує користь від вологого повітря. Насправді, найпопулярніші кімнатні рослини походять з джунглів, а це означає, що вони люблять багато вологи. Коли повітря занадто сухе, це може спричинити проблеми для домашніх рослин, такі як: втрату листя, сухість листя, затримку росту та інше.

 

10. Захищає меблі та підлоги

 

Дерев’яні елементи, такі як підлога та меблі, негативно реагують на коливання вологості. Коли повітря надто сухе, дерев’яні предмети можуть тріскатися та втрачати свій гарний вигляд, але в той самий час вони не люблять багато вологи, а потребують саме балансу. Якщо у вас вдома є оптимальний рівень вологості, тим самим ви створюєте ідеальне середовище та захищаєте цілісність дерев’яних меблів.

 

Магазин DomKi пропонує вам найкращі товари для вашого здоров’я та здоров’я ваших близьких.

 

Надіслати посилання:
Поділитися статтею:
НАТХНЕННЯ

ВСЕ ДЛЯ ІДЕАЛЬНОГО
БУДИНКУ

load