КАТАЛОГ ТОВАРІВ
Дім
Хімія для дому
Продукти харчування
Одяг та взуття
Краса та здоров'я
Техніка та електроніка
Посуд
Дитяча зона
Зелена зона
Ремонт та інструменти
Аксесуари
Товари для дорослих
Натхнення

Пошук по сайту

Нітрат-тест для здорової та корисної їжі

Як визначити рівень нітратів у їжі

Зараз цілий рік полиці магазинів переповнені свіжими фруктами й овочами, можна влітку знайти апельсини і мандарини, а взимку – яблука та полуницю. Але наскільки вони безпечні? Напевно всі чули страшне слово «нітрати», адже навіть бабусі на базарі кажуть: «Вирощено без нітратів». Але не всі можуть пояснити, що це таке, чому його слід остерігатись і як визначити, скільки нітратів в тому чи іншому продукті. Інтернет-магазин DomKi відповість на всі запитання.

Чим небезпечні нітрати

Якщо коротко, нітрати – це солі нітратної кислоти і в невеликій кількості вони не шкідливі для організму. Але при надлишку нітратів вони перетворюються у нітрити, які взаємодіють з гемоглобіном і порушують доступ кисню до клітин. Нітрати погіршують кишкову мікрофлору, що призводить до отруєння організму токсинами. Вони погіршують обмін речовин та засвоєння корисних вітамінів і мікроелементів з їжі.

Найбільше нітратів міститься у корінні та шкірці. Причому, термічна обробка дозволяє знизити їхню кількість. Допустима норма вмісту нітратів для дорослої здорової людини – до 5 мг на кілограм маси, тобто людині, що важить 50 кг, можна вживати до 0,25 г нітратів на день. Як же це визначити?

Як виміряти рівень нітратів

Є два способи, як виміряти рівень нітратів самостійно в домашніх умовах. Перший – це експрес-тести. Це спеціальні смужки, які при контакті із соком чи водою змінюють колір, потім його слід порівняти зі спеціальною шкалою, що йде у комплекті. Хоч такий тест не дає точного результату, але визначити рівень небезпеки продукту можна.

Нітрат-тести чи нітратоміри дають точніший результат. Це невеличкий пристрій з голкою, яка встромлюється у продукт. Але такі прилади вимірюють кількість усіх солей, а не лише нітратних, тому мають допустиму похибку у 30%. Щоб показник був точнішим, треба щоб продукт був свіжим, кімнатної температури, а просовувати голку необхідно глибше.

Слідкуйте за своїм харчуванням, щоб отримувати з їжі тільки найкорисніше і почуватись здоровими.

 

Надіслати посилання:
Поділитися статтею:
НАТХНЕННЯ

ВСЕ ДЛЯ ІДЕАЛЬНОГО
БУДИНКУ

load