КАТАЛОГ ТОВАРІВ
Дім
Хімія для дому
Продукти харчування
Одяг та взуття
Краса та здоров'я
Техніка та електроніка
Посуд
Дитяча зона
Зелена зона
Ремонт та інструменти
Аксесуари
Товари для дорослих
Натхнення

Пошук по сайту

Домашній догляд за банями та саунами - Main

Домашній догляд за банями та саунами

Бані завжди будувались з деревини, оскільки це довговічний, екологічний та естетичний матеріал, який завжди створює чудову та комфортну домашню атмосферу. Оскільки деревина – це натуральний матеріал, він піддається впливу навколишнього середовища: вологи, грибка чи плісняви, що призводить до втрати прекрасного вигляду та зменшує строк експлуатації. Тому дуже важливим моментом є повноцінний та регулярний догляд за банями та саунами.

Магазин DomKi звертає вашу увагу на те, що після процедур в бані чи сауні, дані приміщення потребують ретельного особливого догляду. Забороняється використовувати шкідливі для здоров’я матеріали для покриття стель та стін, оскільки в банних приміщення максимально підвищена вологість. Приміщення бані чи сауни швидко стає вологим та не встигає повністю провітритись та висохнути, що з часом може призвести до появи плісняви чи навіть грибка.

Обов’язковими правилами після використання бані чи сауни є:

• витирання всіх стін та лав сухою ганчіркою; • провітрювання приміщення 2-3 години після використання; • баки з водою повинні бути щільно зачинені; • всі поверхні потрібно промити проточною водою та максимально висушити сухим матеріалом.

Спеціалісти DomKi рекомендують ретельне прибирання в бані та сауні, як мінімум раз на 2 тижні. Всі поверхні промивати мильним розчином, який є повністю безпечним та нетоксичним, або спеціальними миючими засобами для деревини, які прибирають запахи та бактерії. Для кращого нанесення засобів магазин DomKi рекомендує використовувати спеціальні пензлі або валики, щоб розчин потрапив на всі поверхні приміщення.

Для чистки лав в банях та саунах, на яких з часом використання збирається багато бруду, потрібно проводити ретельне чищення шліфувальною машиною раз на рік, що збільшує час експлуатації. Обов’язково потрібно пам’ятати про своєчасну чистку зливного обладнання бань та його ремонту в разі необхідності.

Щоб позбутися неприємних запахів в бані та сауні, використовуйте натуральні ефірні масла під час процедур, додайте пару крапель у бак з теплою воду та встановіть його в кутку приміщення безпосередньо під час процедури. Запахи масел таким чином проникають в деревину та зберігають приємний аромат. Додатковим засобом проти неприємного запаху може бути також використання озону або УФ-променів, але даний метод використовується тільки в тому разі, коли банна кімната повністю суха.

Час від часу необхідно проводити обробку всіх дерев’яних поверхонь спеціальним засобом проти грибка та плісняви, а також використовувати спеціальний водовідштовхувальний розчин. Дані процедури обов’язкові під час будівництва бань та саун, а також рекомендується їх застосовувати під час експлуатації.

Якщо виконувати дані поради, ваша баня та сауна служитиме вам довгі роки. Магазин DomKi піклується про вас та ваше здоров’я.

Надіслати посилання:
Поділитися статтею:
НАТХНЕННЯ

ВСЕ ДЛЯ ІДЕАЛЬНОГО
БУДИНКУ

load