КАТАЛОГ ТОВАРІВ
Дім
Хімія для дому
Продукти харчування
Одяг та взуття
Краса та здоров'я
Техніка та електроніка
Посуд
Дитяча зона
Зелена зона
Ремонт та інструменти
Аксесуари
Товари для дорослих
Натхнення

Пошук по сайту

Перевезення дітей на волосипедах

Як перевозити дітей на велосипедах

Велотранспорт набуває дедалі більшої популярності, адже він екологічний, корисніший для здоров’я та не вимагає додаткових затрат. Але для батьків дуже часто є проблемою перевезення дітей на велосипедах, адже хочеться, щоб дитині було безпечно і зручно. Інтернет-магазин DomKi розкаже, які правила перевезення малечі у велосипедах та які найзручніші варіанти можна знайти на нашому сайті.

Вимоги до велокрісел

Перш за все, варто зазначити, що перевозити дітей на велотранспорті можна до 7 років і обов’язково у шоломі. Велокрісло – єдиний можливий і правильний варіант перевезення дітей. Для перевезення малюків різного віку зроблені різні варіанти крісел, але щодо того, з якого віку дитину можна садити у велокрісло, думки у фахівців розбігаються. Виробники кажуть, що як тільки ваша дитина навчилась сидіти, ви можете її впевнено брати у велоподорож, але педіатри проти цього. Вони зазначають, що треба почекати хоча б до року, щоб дитина хоча б трохи навчилась контролювати своє тіло. Обираючи крісло, переконайтесь, що воно відповідає таким вимогам:

  • ремені безпеки,
  • пом’якшувальна підкладка, що амортизує,
  • є підставки для ніг, щоб вони не потрапили у рухомі частини велосипеда.

Які види велокрісел

За варіантом встановлення, є крісла, що кріпляться на рамі, на багажнику та на підсідельну трубу. Перший варіант найкращий в плані амортизації, саме спереду дитина найменше відчуває вибоїни на дорозі, також такий варіант вважається правильним за правилами дорожнього руху. Однак це найбільш небезпечний варіант, оскільки спереду дитина заважає крутити педалі, а при падінні отримує найбільше травм.

Кріплення крісла на багажнику значно безпечніше, оскільки дитина повністю захищена від травмування і не заважає керуванню транспортом. Але цей варіант чудово підходить тільки на рівних дорогах, оскільки дитина відчуває кожну ямку чи вибоїну від заднього колеса. Крісла, що чіпляються до підсідельної труби, зручніші і безпечніші на відміну від двох попередніх, але теж мають свої недоліки – їх важко закріпити і вони підходять не для всіх велосипедів.

Тож беручи свого малюка на велопрогулянку, обов’язково подбайте про його безпеку і комфорт.

Надіслати посилання:
Поділитися статтею:
НАТХНЕННЯ

ВСЕ ДЛЯ ІДЕАЛЬНОГО
БУДИНКУ

load